[021] 22179070 - 22175070
ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه 21:00--09:00
پنجشنبه ها 13:00 --09:00
تهران، ولنجك ، نبش خيابان ١٨، ساختمان خليج فارس

علت عقب افتادن پریود

علت عقب افتادن پریود

بسیاری از خانم ها با عقب افتادن پریود خود نگران این موضوع می شوند که شاید باردار شده اند. اما عقب افتادن پریود و یا حتی سیکل قاعدگی می تواند به دلایلی غیر از بارداری اتفاق بیفتد. این اختلال می تواند طیف وسیعی از دلایل از تغییرات هورمونی گرفته تا اختلالات پزشکی را شامل شود.
معمولا در دو دوره شاهد بر هم خوردن نظم سیکل قاعدگی هستیم، یکی آغاز اولین سیکل قاعدگی و دیگری شروع یائسگی.
در این مقاله، به بررسی علل عقب افتادن پریود می پردازیم:

علت عقب افتادن پریود

علل عقب افتادن پریود

• استرس
استرس از جمله عواملی است که باعث برهم خوردن نظم هورمون ها می شود و بر روی قسمتی از مغز (هیپوتالاموس) که مسئول تنظیم سیکل قاعدگی می باشد نیز تاثیر می گذارد. به مرور زمان، استرس می تواند باعث افزایش و یا کاهش وزن شود، عاملی که خود بر روی سیکل تاثیر می گذارد.

به همین خاطر، دوری از عوامل استرس زا و یا انجام ورزش برای خانم ها همواره توصیه می شود.
• پایین بودن وزن
خانم های مبتلا به اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی معمولا با عقب افتادن پریود روبرو هستند. در صورتی که وزن فرد، ده درصد پایین تر از وزن بدنی ایده آل و نرمال باشد، تغییر در عملکرد بدن و توقف تخمک گذاری اتفاق می افتد.
درمان اختلال خوردن و یا رسیدن به وزن بدنی متعادل، به تنظیم سیکل قاعدگی کمک می کند.
• چاقی و اضافه وزن
چاقی مقرط نیز می تواند باعث برهم خوردن نظم سیکل قاعدگی شود. داشتن برنامه رژیم غذایی و ورزش، زمانی که چاقی علت نامنظم شدن سیکل قاعدگی باشد، توصیه می شود.

• سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلالی است که در آن هورمون مردانه در بدن تولید می شود. وجود کیست در تخمدان می تواند یکی از دلایل نامنظم شدن و یا قطع سیکل قاعدگی باشد.
سایر هورمون ها مانند انسولین، باعث بر هم خوردن تعادل و توازن هورمون ها می شوند. در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین نیز مشاهده می شود. در چنین شرایطی، به منظور تسکین علائم و درمان سندرم، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری از سوی متخصص زنان توصیه می شود.
• مصرف قرص پیشگیری از بارداری
برخی خانم ها هنگام مصرف قرص های پیشگیری، متوجه تغییراتی در نظم سیکل قاعدگی شان می شوند. این قرص ها حاوی هورمون های استروژن و پروژسترون هستند که مانع آزاد شدن تخمک از تخمدان ها می شوند.
• ابتلا به بیماری های مزمن
بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری سلیاک، بر روی سیکل قاعدگی تاثیر می گذارند. تغییر در میزان قند خون با تغییرات هورمونی مرتبط می باشد در نتیجه این احتمال می رود که دیابت کنترل نشده می تواند یکی از دلایل بر هم خوردن نظم سیکل قاعدگی و عقب افتادن پریود باشد.
بیماری سلیاک، التهابی است که باعث آسیب روده کوچک و عدم جذب مواد غذایی مفید می شود. این بیماری نیز می تواند یکی از دلایل عقب افتادن پریود باشد.

• یائسگی زودرس

بسیاری از خانم ها در سنین ۴۵ تا ۵۵ سال یائسه می شوند. یائسگی زیر ۴۰ سال، یائسگی زودرس در نظر گرفته می شود و شاهد برهم خوردن سیکل قاعدگی، عقب افتادن پریود و در نهایت، قطع سیکل قاعدگی خواهیم بود.
• مشکلات مربوط به غده تیروئید
کم کاری و پر کاری تیروئید، از دیگر علل به تاخیر افتادن پریود هستند. چرا که غده تیروئید، مسئول متابولیسم بدن می باشد. این دو اختلال با مصرف دارو درمان می شوند و بعد از درمان، شاهد منظم شدن سیکل قاعدگی نیز خواهیم بود.
چه زمانی باید به متخصص زنان مراجعه کرد؟
متخصص زنان با بررسی علائم و معاینه بیمار، علت عقب افتادن پریود را تشخیص می دهد. هر گونه تغییر در زمان آغاز پرود و یا فاصله میان دو سیکل بررسی خواهد شد.
در صورت مشاهده علائم زیر، سریعا باید به پزشک مراجعه شود:

  • – خونریزی شدید و غیر عادی
  • – تب
  • – درد شدید
  • – تهوع و استفراغ
  • – ادامه دار شدن خونریزی بیش از هفت روز
  • – خونریزی بعد از یائسگی

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید :

۲۲۱۷۵۰۷۰

۲۲۱۷۹۰۷۰

 

پاسخ